Boek nu je workshop babymassage
SHANTALA
RITMISCHE BABYMASSAGE
wat is babymassage?
Babymassage komt oorspronkelijk uit India waar het ‘Shantala’ heet. Daar worden baby’s dagelijks al vanaf de geboorte gemasseerd en het hoort bij hun dagelijkse verzorging.
Shantala is een ritmische massage waarin je liefdevol en aandachtig met je baby bezig bent. Ook hier in Nederland ontdekken steeds meer ouders de voordelen van babymassage. Het belang van het geven en ontvangen van een massages wordt gelukkig steeds meer ingezien. Het bevordert onze gezondheid in de positieve zin.
Babymassage is een vragende massage, hierbij geeft je baby zelf zijn/haar grenzen aan. Dus als je baby niet meer verder wil, dan pas je je aan aan je baby! Hierbij moet je dus goed letten op de lichaamstaal die je baby aan jou teruggeeft.
Bij babymassage ligt het tempo laag, de baby heeft namelijk tijd nodig om aan het masseren te wennen en je wilt hem/haar niet overprikkelen door een te snelle massage te geven. Babymassage is goed voor de baby en ook nog zeer leuk om te doen.
hechtingsproces
Het gevoel van verbondenheid
Als allereerst masseren we om het hechtingsproces nog voller en intensiever te maken. Zowel mama als papa kan masseren leren. Baby’s hebben van nature een aantal dingen nodig om te leven zoals voedsel en slaap. Buiten deze basisbehoeftes, die ieder mens nodig heeft is aanraking en veiligheid net zo belangrijk. Hechting is het gevoel van verbondenheid dat je ook vasthoudt als je alleen bent. Babymassage versterkt het gevoel van verbondenheid. Tijdens de massage zal je baby een en al liefde ervaren. Babymassage kan zelfs de schade van hechtingsproblematiek herstellen.
knuffelhormonen
Beter ontspannen en minder prikkels
Tijdens elke massage komen er hormonen vrij, dit zijn oxytocine en endorfine. Dit zijn gelukshormonen ook wel knuffelhormonen genoemd. Als je een baby masseert, maakt je baby extra oxytocine aan. De aanmaak van oxytocine remt o.a. de aanmaak van cortisol, dit is een stresshormoon. Daardoor kan je baby beter ontspannen en makkelijker prikkels verwerken.
positieve processen
Naast het hechtingsproces en de aanmaak van gelukshormonen vinden er nog een aantal processen plaats.
Massage stimuleert de doorbloeding waardoor zuurstof beter wordt getransporteerd naar alle functies in het lichaam, zodat deze daardoor nog beter gaan functioneren. Een tegenhanger zijn de afvalstoffen, deze worden sneller afgescheiden als alle functies goed werken, dit gebeurt dus doordat de zuurstof vrij komt tijdens het masseren. Baby’s met darmkrampjes krijgen een betere spijsvertering, daarom wordt hierbij geadviseerd om regelmatig te masseren. Het immuunsysteem wordt verbeterd, baby’s zijn hierdoor minder vatbaar voor infecties.
Een babymassage heeft een kalmerende invloed op het hele organisme. Regelmatig masseren kan in een aantal situaties uitkomst bieden.
- Prematuur geboren baby’s,
- Bij baby’s die met een keizersnede zijn geboren
- Bij baby’s die niet goed groeien, bevordert het de productie van groeihormonen uit de hypofyse
- Baby’s die krampen hebben,
- Bij baby’s die niet goed slapen,
- Bij baby’s met verhoogde spierspanning,
- Bij baby’s die met een kunstverlossing zijn geboren (traumatisch)
- Bij baby’s die op de natuurlijke wijze zijn geboren en geen klachten ervaren, natuurlijk is een massage dan ook goed en fijn om te geven!
De Babymassage
Hoe ziet een babymassage er uit?
Een babymassage wordt 1 op 1 gegeven. Hiervoor kom ik bij je thuis in je eigen vertrouwde omgeving.
1 op 1 massage:
De 1 op 1 massage kan plaats vinden bij je thuis. Ik neem dan mijn spulletjes mee die we nodig hebben voor de massage. Voordat ik bij je thuis kom neem ik telefonisch contact me je op en spreken we een datum en tijdstip af daarbij zal ik ook gelijk een korte intake bij je afnemen waarbij ik je wat vragen zal stellen.
De 1 op 1 massage bestaat uit 3 sessies die ongeveer 1 uur per keer duren, maar i.p bepaalt de baby de duur van de massage. Een baby kan het heerlijk vinden om bijvoorbeeld 20 minuten gemasseerd te worden, terwijl hij/zij het de volgende keer na 5 minuten al genoeg vindt.
Je krijgt per mail een voorbereidende brief waar wat punten in staan die belangrijk zijn om een zo’n ideaal mogelijke start van de massage te kunnen creëren. Dit doe ik zodat zowel jij als de baby van de massage kan genieten.
Contra-indicaties:
Er zijn een aantal indicaties om even te wachten met de babymassage. Als je twijfelt of je baby gemasseerd mag worden adviseer ik om contact op te nemen met de behandelend arts van je baby.
- Koorts,
- Allergie voor massage-olie (dit kan ik ter plaatse testen, amandelolie>notenallergie),
- Binnen 3 dgn. na een vaccinatie,
- Ontstekingen op de huid,
- Pijn
De workshop
Leer samen op professionele wijze je kindje masseren
De massage wordt gegeven in een rustige en prikkelarme omgeving die eventueel ook kan worden verduisterd. De ruimte wordt op een aangename temperatuur gebracht omdat je baby bloot de massage zal ontvangen.
Ik probeer de babymassage bij voorkeur in de ochtend te plannen. Het is bijna onmogelijk om met ieder voedingstijdstip en slaapritme rekening te houden. Het ideale tijdstip om te gaan masseren is een uur voor het slapen gaan en een uur voor de voeding.
Cadeautip!
Geef een
workshop
cadeau
Tarieven
1 op 1 Babymassage
Een babymassage wordt 1 op 1 gegeven. Hiervoor kom ik bij je thuis in je eigen vertrouwde omgeving.
1 op 1 Babymassage
3 x 1 uur- 3 x 1 uur massage
- Gebruik van olie
- Gebruik overige materialen.
- 1 op 1 aandacht.
Graag het volledige bedrag voorafgaande aan de massage overmaken naar NL46KNAB0412239086
Zo werkt het
Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier in
Ga naar de pagina met het afsprakenformulier en vul deze helemaal in. Let op: Er zijn een aantal indicaties om even te wachten met de babymassage. Als je twijfelt of je baby gemasseerd mag worden adviseer ik om contact op te nemen met de behandelend arts van je baby.
Contact over de voorbereiding
Je krijgt per mail een voorbereidende brief waar wat punten in staan die belangrijk zijn om een zo’n ideaal mogelijke start van de massage te kunnen creëren. Dit doe ik zodat zowel jij als de baby van de massage kan genieten.
Je afspraak staat ingepland
Ik probeer de babymassage bij voorkeur in de ochtend te plannen. Het is bijna onmogelijk om met ieder voedingstijdstip en slaapritme rekening te houden. Het ideale tijdstip om te gaan masseren is een uur voor het slapen gaan en een uur voor de voeding.
afsprakenformulier
Vul je gegevens in
Zodra ik je aanvraag heb ontvangen neem ik contact met je op om een afspraak in te plannen. Indien je binnen 2-3 dagen nog geen bericht hebt ontvangen, kun je mij altijd appen of bellen.